Ingyenesen letölthető: Anchor osztott hímző színskála

A Cérnalányok Kézimunka Webáruházban kézimunkázásodhoz az Anchor fonalcsalád gazdag színvilágából választhatod ki az aktuális keresztszemes, gobelin vagy egyéb kézimunkádhoz a leginkább illőeket.

Az Anchor osztott hímzőről

A csúcsminőségű Anchor osztott hímzőfonal extra hosszú szálú egyiptomi pamutból készül, 6 egyenlő hosszúságú szálból áll. Az Anchor osztott hímző motringjából könnyedén kihúzható bármelyik szál, a motringszerkezet szétbomlása nélkül. Ez a szerkezet sokoldalúvá teszi az Anchor osztott hímzőt, mely kiválóan alkalmazható mindenféle hímzéshez. Ideális kersztszemezéshez különféle vásznakon, szabadrajzú hímzéshez, leszámolható munkákhoz és gobelinvarráshoz. Ezért is annyira ismert és kedvelt világszerte.

Az extra hosszú szálú egyiptomi pamut alapanyagnak és a kettős mercerizálásnak köszönhetően az Anchor osztott hímző egyedien finom, színei és felülete ragyogóak. Mindemellett roppant tartós, ellenáll a magas mosási hőmérsékletnek. 8 m motringokba kiszerelve kínáljuk, bőséges színvilággal.

Az Anchor osztott hímző magyar termék, a Coats Crafts világszinvonalú nagyatádi gyárában készül! Számos hímzőkészletben is megtalálható!

Hogyan használjuk?

Az osztott hímző – amelyre mulinéként is szoktak hivatkozni – szinte minden hímzés- illetve öltéstípushoz használható, legyen szó keresztszemezésről, tűfestésről vagy akár gobelinek kivarrásáról. Az osztott hímző egy-egy szála 6 további szálra bontható, így kiválaszthatjuk az anyagnak leginkább megfelelő szálvastagságot.

A legtöbb kézimunka készletbe osztott hímzőt csomagolnak. A mintaíven pedig pontos utasításokat találunk arra vonatkozóan, hány szálat kell használnunk a hímzés elkészítéshez. Leggyakoribb jelölés: 2/6 ez azt jelenti, hogy a 6 szálból kettőt kell használnunk a hímzésünkhöz.

Ha a mintánk 2 szálas hímzést ír elő, akkor először vágjuk le a motringból a megfelelő hosszúságot (ekkor még mind a hat szál egyben van). Figyeljünk rá, hogy 40-45 centinél ne legyen hosszabb a hímzésre használt pamut, mert a túl hosszú szál kibolyhosodáshoz és / vagy csomósodáshoz vezet (másrészt meg ugrálhatunk ki és be az ablakon hímzés közben. :) ). Válasszunk ki két szálat a hímzéshez, és óvatosan húzzuk ki a kötegből. Látni fogjuk, hogy melyik az a két szál, ami csomósodás nélkül kijön a többi közül. Fűzzük be a tűbe, és máris kezdhetjük a hímzést.

Hol tudod megrendelni?

Kattins erre a linkre, és máris megrendelheted a fonalakat 225 Ft-os áron (2016. 04. 01.)

Katalógus

A válogatásban nagy segítségedre lesz az online katalógus, amelyet a képre kattintva tölthetsz le.

anchor-stranded-cotton-shade-card-3009538-0-1455619813000

 

Authors

*

 

Top
A nyertesek

A MybeautyCarddal közös nyereményjátékunk véget ért. Az öt nyertes pedig nem más, mint...

Close