A nulladik lépés

Legyen szó kicsi vagy éppen óriási keresztszemes készletről, a nulladik lépés a hímzés előtt fonalak beazonosítása legyen. 

A keresztszemes készleteket bár gépi segítséggel, de alapvetően emberi erővel rakják össze. A gyárból való kikerülésük előtt természetesen átesnek egy-egy szúrópróbaszerű minőségellenőrzésen, ám ennek ellenére előfordulhat, hogy hibás fonalazással kerül kereskedelmi forgalomba valamely készlet.

A nulladik lépésnél nem történik más, mint a fonalak beazonosítása. Akár fonalrendezőben kapjuk meg a fonalakat, akár kötegelve.

 

1264 (1)

Riolis 908 – Bécs

Tegnapelőtt elkezdtem foglalkozni a Riolis 908-as készletével, a 63 cm x 40 cm-es keresztszemest 26 színnel kell elkészíteni. Ebben a készletben vegyesen vannak az osztott hímzők és a gyapjú-akril keverék fonalak.

Először szétválogattam színek szerint a fonalakat, majd a mellékelt fonalrendezőn beazonosítottam őket. Van két nagyon közeli árnyalat, amelyet napfénynél a biztonság kedvéért kétszer is ellenőriztem, hogy jó helyre kerüljenek.

fonalszétválogatás

Fonalak beazonosítása

Megnéztem a képen a fonalak helyét is, duplán ellenőrizve ezzel, hogy megfelelő árnyalatot kaptam-e az adott színből. Szeretem ezt a folyamatot, mert így megismerkedem a jelölésekkel, és a színekkel, plusz nagyon jó érzés kézben tartani a puha fonalakat.

 

Authors

*

 

Top
Horgolt ez + az

Megjelent Kenyó Bea Horgolt ez + az kötete. Lapozzunk bele!

Close