11 újabb árnyalat a Catania fonalcsaládban

Mint minden évben, idén februárban is új árnyalatokkal gyarapodott a Catania fonalcsalád.

A klasszikus fonalcsalád immár 75 tagból áll, a legújabbak: Gránát, Kajszi, Dália, Homok, Moha, Rezeda, Föld, Tulipán, Mangó, Vanília és Mély korall. (Most direkt nem teszek ide kis képeket, szeretném, ha megnéznéd a teljes választékot a Cérnalányoknál. Kattints ide, az új árnyalatok padlizsánlila matricát kaptak.)

Milyen fonal és mire való a Catania? Klasszikus. A PAMUT – így, csupa nagy betűvel, egyszer nagymamám elküldött a kézimunkaboltba, mondta, hogy hozzak pamutot. Ezt adták a kezembe, és a nagyikám elégedett volt, mert ez a pamut. 100% pamut, amely garantálja, hogy kellemes viselet legyen, vagy éppen kiváló alapanyaga legyen ágytakarónak, ruházati kiegészítőknek, vagy éppen amigurumiknak, játékállatoknak és babáknak.

Miért szeretik sokan a Catania fonalat? Leginkább azért, mert megunhatatlanul gazdag a színválaszték, könnyen kezelhető, mosható gépben is.

 

cataniacimke

Fonalcímke

A fonal tulajdonságai:

Egy gombolyag súlya 50 g
Szálhosszúság* 125 m
Összetétel 100% pamut
Moshatóság** gépben is mosható
Ajánlott tűméret*** 2,5 -3,5 mm
10 cm x 10 cm-es próbakötés 23 szem x 36 sor
A 40-es rövidujjú ruhamérethez ajánlott mennyiség 500 g
Fonalvastagság**** 2-es, baby, sport típusú fonal

 


* Ennyi méter fonal van egy gombolyagban.

** Ha a mosógépeden van gyapjú mosó program, akkor azt használd, plusz mosózsákot is javaslok a kíméletes tisztítás érdekében. (Csak saját felelősségre!) A kimosott darabot fektetve szárítsd.

*** Itt egy leggyakrabban ajánlott tűméretet találsz, amelytől felfelé és lefelé egyaránt eltérhetsz, attól függően, hogy szorosabban, vagy lazábban dolgozol, vagy, hogy milyen szerkezetű munkadarabot szeretnél létrehozni.

**** A fonalvastagság fontos információ a fonalak kiválasztásánál, ha szeretnél többet megtudni erről a témáról, akkor olvasd el ezt a bejegyzést.

 

Authors

*

 

Top
Lanarte, a hímzés művészete

Végre megérkeztek a Cérnalányok polcaira is a meseszép Lanarte készletek. A keresztszemezők körében rendkívül népszerű tervezőház idén több újdonságot is...

Close