Kimosható szövetjelölő

A kimosható szövetjelölő nagyban megkönnyíti a keresztszemezők munkáját. A praktikus eszközzel bejelölhetjük a szöveten a mintaívnek megfelelő öltésosztásokat.

Egy korábbi bejegyzésemben már mutattam hogyan készítem elő a hímzéseimet. Röviden a lényeg: a mintaíven található nagyobb egységeket kimosható szövetjelölővel megjelenítem a hímzendő textilen is, így elég egy pillantást vetni az anyagra és a mintaívre, hogy tudjam, pontosan dolgoztam-e vagy korrekció szükséges.

bevonalazott világos textil

Használatban a kimosható kék szövetjelölő

A kimosható szövetjelölők, ahogy nevük is mutatja, kimoshatóak, tehát a munka végeztével langyos vízbe mártva el tudjuk tüntetni a textilről. A Milward termékével nekem személy szerint nagyon jó a tapasztalatom, és egyelőre vásárlóktól sem érkezett negatív visszajelzés az eltávolíthatósággal kapcsolatban.

A Cérnalányoknál kétféle szövetjelölőt találsz. Egyet a világos anyagokhoz, egyet pedig a sötét anyagokhoz. A világos anyaghoz való kék színnel fog, a sötét anyaghoz való pedig fehérrel. A kék színű filc rögtön látszik a textilen, míg a fehér szín megjelenéséig várnunk kell a száradásig, akkor válnak láthatóvá a textilen az általunk felvitt jelölések.

Használatban a kimosható szövetjelölő sötét anyagra

Használatban a kimosható szövetjelölő sötét anyagra

 

Katt a képre, és máris a kosaradba teheted a Cérnalányoknál:

Kimosható szövetjelölő - kék

Kimosható szövetjelölő – kék

Kimosható szövetjelölő - fehér - keresztszemes hímzéshez

Kimosható szövetjelölő – fehér

 

A sötét anyagról készült képet köszönöm Krisztának!

 

Authors

*

 

Top
Ez az 5 dolog történik veled, ha keresztszemezel

Többek között ez az 5 dolog történik veled, ha keresztszemezel

Close