Lámpák kézimunkázáshoz

Szerencsére már rég mögöttünk vannak az idők, amikor a tyúkokkal keltünk és feküdtünk, legfeljebb gyertyafénynél lehetett öltögetni, bár erős a gyanúm, hogy azt munka céljából, és nem hobbiból tették az asszonyok. A XXI. században a legnagyobb természetességgel nyomjuk meg a kapcsolót, és árad a fény. A kézimunkázáshoz a szobai világítás többnyire nem elég, gyakran árnyékoljuk a kezünkkel vagy a fejünkkel a hímzési területet. Ebben a bejegyzésben kétféle lámpát szeretnék a figyelmedbe ajánlani.

Miben különböznek a hagyományos lámpáktól a kézimunkázáshoz valók?

A legfontosabb különbség az, hogy a kézimunkázáshoz való lámpák tervezésekor figyelembe vették az alkotó ember igényeit. Az izzó nappali fénnyel világít, körbefut a nagyító körül, így tökéletes világítást biztosít a legapróbb munkákhoz is. A nappali fénynek köszönhetően a színárnyalatokat jól meg tudod különböztetni egymástól, csak úgy, mintha kiülnél a kertbe, vagy az ablaknál hímeznél napközben. A körben elhelyezkedő izzó pedig a fény egyenletes szóródását biztosítja.

A kézimunkázáshoz való lámpák másik nagyszerű tulajdonsága, hogy pontosan be tudjuk állítani a testhelyzetünknek megfelelően, így nem mi hajlunk a lámpához, hanem a lámpa hajol hozzánk.

Miért pont Prym?

Sok-sok lámpát kipróbáltam, mire kikötöttem a Prym termékeknél. Ez a termékcsalád felelt meg leginkább az elvárásaimnak:

  1. a fénye legyen barátságos, ha lehet, akkor a nappali fényekhez hasonlító, így kevésbé erőltetem meg a szememet és jobban látom az árnyalatok közötti különbséget,
  2. a nagyítót be tudjam takarni, mert sajnos több nagyítóm végezte porosan, majd karcosan szabadon állva,
  3. úgy állíthassam be, ahogy nekem a legkényelmesebb,
  4. sajnos nincs állandó hímzőhelyem, az étkezőasztalnál szoktam öltögetni, így a választásnál az is szempont volt, hogy fél pillanatnál ne tartson tovább az elővétel és az elpakolás,
  5. és az ár-/értékarány legyen nagyon jó,
  6. legvégül hosszú ideig szolgáljon.

A Cérnalányoknál kétféle lámpát találsz. Az egyik az asztali nagyítós lámpa, amely talpas, így leteszed az asztalra és máris beállíthatod a neked legkényelmesebb módon.

asztali nagyítós lámpa

Asztali nagyítós lámpa

 

A karos nagyítós lámpát felszerelheted asztalra, vagy polc szélére, a rugalmas karral tudod beállítani a lámpa megfelelő helyzetét.

Karos nagyítós lámpa

Karos nagyítós lámpa

Nagyító

Nagyító

Nagyító

Még egy pár szót a nagyítóról: a nagyító rész tetején van egy takarólap, amelyet a munka végeztével ráhajtasz a nagyítóra, így az védett a por és a karcolódás ellen. A nagy nagyító felületén található egy kisebb méretű, ámde jóval erősebb nagyító, amivel még inkább szemügyre tudod venni a legapróbb részleteket is.

 

 

Ha szeretnél te is ilyen klassz lámpát, akkor megrendelheted a Cérnalányoknál. Az asztali nagyítós lámpát itt találod: http://www.cernalanyok.hu/kiegeszito_66/nagyitoslampa

A karos nagyítós lámpát pedig itt: http://www.cernalanyok.hu/kiegeszito_66/karoslampa

 

Authors

*

 

Top
Rendkívüli hírek

Logisztikai problémák miatt a Thea Gouverneur akciót meghosszabbítottam (február első hetére tudnak szállítani), ezért ráér később is leadni a rendelésünket.

Close