Karl Bryullov: A lovas

A Riolis nagy sikerrel ülteti át a szebbnél szebb festményeket keresztszemesbe. A lovas Karly Bryullov XIX. századi festménye alapján készült, merüljünk el a részletekben.

Brjullov önarckép

Brjullov önarckép

Karl Pavlovich Bryullov 1799. december 12-én született Szentpéterváron, képzőművész családba. A szentpétervári Cári Művészeti Akadémiára járt. Hat éves utazást tett Nyugat-Európában, , járt  Itáliában, Németországban, Franciaországban, és Angliában.

A XIX. század eleji klasszicizmus hagyományait folytatta az Orosz Birodalomban, munkájára hatott az angol gótika is. Elsősorban az építészet terén alkotott kiemelkedőt. Nevezetes alkotásai: Szent Péter és Szent Pál Evangélikus templom, a Mihajlovszkij-színház és a Pulkovói Obszervatórium. 1832-től 1957-ig mint megválasztott professzor tanított képzőművészetet a szentpétervári Cári Művészeti Akadémián.

A festészet terén is eredményesen működött. Nevesek az akvareljei, tájképei és portréi. Leghíresebb festménye a Pompej utolsó napjai.

53 éves korában hunyt el, 1852. június 11-én.

 

A lovas

Pacini leányai, Giovannina és Amacilia (1832)

A lovas keresztszemes készlet ihletője az 1832-ben festett Pacini leányai, Giovannina és Amacilia c. festmény.

A Riolis tervezőit kihívás elé állította ennek a XIX. századi festménynek a keresztszemesbe való átültetése. A legnagyobb kihívást talán a lovas fátylának mintázása jelentette, visszaadni azt, ahogy a fátyolba belekap a szél, nem volt egyszerű munka, de sikerült. A súlytalan szövet észrevétlenül és fokozatosan olvad bele a fák koronájába. Bal oldalon látod az eredeti képet, lent pedig a keresztszemes készletet. Megszólalásig hasonlít, ugye?

Az elkészített munka mérete 40 cm x 50 cm. A kelme 5,4 öltésosztatú fekete Zweigart Aida. A tökéletes hatás eléréshez 32 színt használtak az Anchor osztott hímzőjéből.

Készítsd el te is ezt a mesterművet, díszítse otthonod, és járjon csodájára minden látogatód.

A készlet megrendelhető a Cérnalányoknál: Itt

 

 

A lovas - keresztszemes készlet

A lovas – keresztszemes készlet

 

Authors

*

 

Top
Keresztszemes hímzés – III.

Amikor megnézed a Cérnalányok Kézimunka Webáruház keresztszemes kínálatát, akkor kétféle készlettel találkozhatsz: az első csoportba azok tartoznak, ahol a mintát előnyomták...

Close