Hímzés vászonszövésű kelmére

A keresztöltésnek leginkább az egyenletes szövésű kelmék felelnek meg, amelyeken az öltések között a szálak megszámolhatóak, így szabályos sorokat és oszlopokat biztosítanak, így garantálva, hogy öltéseink egyforma méretűek legyenek. Kis segítséggel azonban vászonszövésű anyagokra is hímezhetünk.

A keresztöltéseket bátran használhatjuk pólóanyagon, farmeren is, ezzel díszítve ruházatunkat, kiegészítőinket. A DMC vízben oldódó kanaváját hívjuk segítségül. A csomagban egy 20 x 22 cm-es kanavát találunk, amelynek öltésosztása megegyezik a leggyakrabban használt 14 ct (14 öltés / inch, azaz 5,4 öltés / cm) kelmékével.

352730

 

A hímzést úgy készítsük elő, hogy a megtervezett vagy kiválasztott mintának megfelelő méretű darabot vágjuk le a vízben oldódó kanavából, a sarkait rögzítsük a hímzendő anyaghoz, majd kezdjük el a hímzést a már szokásos módon. Ha végeztünk a hímzéssel, akkor munkánkat tegyük egy tál melegvízbe (vegyük figyelembe a hímzett anyag mosási útmutatóját), a vízben oldódó kanava eltűnik a kelméről. Az anyag száradása után máris kész az egyedileg hímzett táska, póló vagy cipő. Itt vásárolhatod meg

A DMC videós bemutatójából kiderül minden:

Authors

*

 

Top
Levendula

Keresztszemezők kedvelt témája a levendula. Egyszerűsége, kedves színei a hálószobától a fürdőszobáig sok-sok megjelenítési lehetőséget kínálnak. 

Close