24 tű befűzve

Még mindig Klimt képét öltögetem. Molyolós részhez értem a hímzésben. Ennek a szakasznak a kihímzése igazi türelemjáték. Hímzés után azzal az érzéssel állok fel, hogy de sokat haladtam, aztán ránézek, és úgy látom, ja, nem is.

352702

Klimt: Anya gyermekével

Nagyobb munkákat úgy szoktam hímezni, hogy középről indulok a jobb felső sarok felé, ezt követően a jobb alsó sarok, majd a bal felső negyed és legvégül a bal alsó negyed következik. Ennek az az oka, hogy mivel jobb kezes vagyok, ezért bal kézzel fogom a rámához az anyagot. Ha a baloldalon kezdenék, akkor egy nagyobb kép esetén kiszöszölném a kezemmel a már kész öltéseket.

352702_1Szóval, most a jobb felső sarokban ügyködöm, ott, ahol a virágos díszek vannak az anyuka hajában. Az aprólékosan kidolgozott részletek egyetlen hátránya, hogy a finom árnyalatok öltésenként váltogatják egymást, így most elég lassan haladok. Most már mind a 24 szín be van fűzve egy-egy tűbe, hogy gyorsabb legyen a váltás. Ehhez a mágneses fonalrendezőt használom. Nagyon praktikus kiegészítő, mert a papírra felírtam a jeleket, a tűket pedig csak szépen sorban ráteszem, és máris nem kell annyiszor ki és befűzni.

Ebben a készletben 24 színt kell használni, vannak köztük egészen hasonló árnyalatok is, amelyeket csak jó fényeknél egyszerű megkülönböztetni egymástól. Nappal sajnos nem érek rá hímezni, ezért esténként a nappali fénnyel világító lámpám fénye mellett öltögetek. Jól látom a hasonló árnyalatok közötti különbséget is, és pont úgy tudom beállítani, hogy a vállamnak és a hátamnak is kényelmes legyen a hímzés.

 

Itt tartok most. Augusztus végére kész kell lennie, hogy a szeptemberben induló újabb kihívásban is részt tudjak venni. 🙂

 

20150505_085821_01

 

Ha megtetszett a kép, akkor ezen a linken megrendelheted a készletet.

Vidám öltögetést 🙂

Authors

*

 

Top
A nulladik lépés

Legyen szó kicsi vagy éppen óriási keresztszemes készletről, a nulladik lépés a hímzés előtt fonalak beazonosítása legyen. 

Close