Riolis titkok

Mitől olyan különlegesen szépek a Riolis készletei? Hogyan érik el a fotószerű hatást a tervezők?

Olvasgattam a Riolis oldalán, mert kíváncsi voltam arra, mi a titkuk, hogyan érik el a 3D-s hatást, az életszerű megjelenést a tervezők. A megfejtés a Riolis készleteiben használt fonalakban rejlik. Majdnem minden készletben gyapjú és akrill szálak keverékét használják. Ezzel a technikával visszanyúlnak a keresztszemezés ősi gyökereihez, amikor a hatalmas fali dekorációknál, a ruházatnál egyaránt gyapjúszálakat használtak az asszonyok a díszítéshez. A Riolis saját gyártású fonalainál mély és telített színeket hozott létre, amelyek a tervezőket az egyre élethűbb képek alkotására inspirálják.

A gyapjú-akrill kevert szálak (30% gyapjú, 70% akrill) kopásállóbak, tovább őrzik ragyogó színüket, jól telítik a kelmét, a hímzés igazán élvezetes vele. Egy dologra kell csak figyelnünk, és ezt tapasztalatból írom, hogy az alkarunknál hosszabb szálat ne fűzzünk be egyszerre, mert a sok áthúzástól kibolyhosodhat a szál, ha ezt az egy kitételt szem előtt tartjuk, akkor igazán szép alkotásokat hozhatunk létre a Riolis készleteiből.

A Riolis oldalán találunk két képet, amely jól érzékelteti a gyapjú-akrill és a pamut szálak közötti különbséget. Ugyanazt a mintát elkészítették pamut szálakkal kihímezve, és gyapjú szálakkal hímezve is. Szerintem jól látszik a különbség az elkészült művek között.

1122_obl_buk:big_obl_buk.qxd.qxd

Pamut szálakkal hímezve

 

 

1122_obl_buk:big_obl_buk.qxd.qxd

Gyapjú-akrill szálakkal hímezve

 

 

A Riolis választékunkat itt tudod megnézni és a neked tetsző készleteket megrendelni.

Láttad már a Riolis 2015-ös katalógusát? Lapozz bele, hamarosan főszerephez jut a katalógus!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Authors

Hasonló bejegyzések

One Comment;

  1. Pingback: Keresztszemes hímzés - II. - Cérnalányok blog

*

 

Top
Keresztszemes kvíz

Most kiderül, mennyit tudsz a keresztszemezésről. Milyen tűt is használunk a keresztszemezéshez? Melyik a sűrűbb szövésű anyag az aida vagy...

Close