Kötés A-tól Z-ig

330023A kötés, mint hobbi az elmúlt években újra népszerűvé vált az alkotók körében. A fonalak kiapadhatatlan választéka és forrása újabb és újabb minták beszerzésére sarkall minket. Az interneten sokféle mintát találhatunk bloggerek és profi tervezők oldalain. Ez a könyv segítségünkre lesz abban, hogyan olvassuk a különböző kötésmintákat, hogyan alakítsuk át saját méretünkre, illetve hogyan tervezzünk magunknak akár teljesen új kötött ruhatárat. Lapozzunk bele!

Sam Elliott és Sidney Bryan szerzőpáros még az egyetemi évek alatt kötöttek szoros barátságot. A kötés, mint közös szenvedély a barátságukkal együtt növekedett. A textiltervező szak elvégzése után egy időre más úton haladt karrierjük, ám a sokéves szakmai tapasztalat arra vezette őket, hogy saját tervezőirodát alapítsanak, és átadják kötéssel kapcsolatos tudásukat. A szerzőpáros egy praktikus kézikönyvet ad az olvasó kezébe.

A Kötés A-tól Z-ig egy olyan kötős könyv, amelyben nemcsak a különböző technikákról olvashatsz, hanem segíti kibontakoztatni kreativitásodat, és eligazít, hogyan használd, módosítsd a kötésmintákat, illetve hogyan tervezd meg a saját mintáidat. Légy a ruhatárad tervezője!

330023a

Gyakorló tervezők mutatják meg neked mind a kötés, mind a szabás alapvető módszereit, hogy a gyakorlatban is hatékonyan tervezhesd meg ruhatáradat, a saját kötött kollekciódat. Ha nem konfekcióméretet hordasz, akkor praktikus tanácsokat kapsz a csinos ruhadarabok tervezéséhez és a kötésminták méretre igazításához. Ebből a könyvből megtanulhatsz szabásmintát készíteni, amely a varrásnál magától értetődő folyamat, ám a kötésnél gyakran elhanyagoljuk. A szabásminta készítésének előnye, hogy a ruhadarab méreteit ellenőrizhetjük, mielőtt időt és pénzt áldozunk a nagyobb darabok elkészítésére, így a kész ruhadarab biztosan a mi méretünknek és ízlésünknek megfelelő lesz. A terv gyakran változik a szabásminta készítése során, mivel ekkor látjuk igazán, hogy a kötött anyag, a választott fonal és minta megfelel-e az elképzeléseinknek. A tervezésre fordított idő nem vész kárba, sőt segítségünkre lesz, hogy sikeresen kivitelezhessük ruhatárunk kötött darabjait.

330023b

A könyv olvasóját módszeresen vezetik be a kötés rejtelmeibe, a kezdetektől a minták felhasználásán, módosításán át a saját kötött modellek tervezéséig. Különböző táblázatok és ábrák segítik a tanulás folyamatát. A szöveget fotósorozatok egészítik ki, amelyek lépésről lépésre mutatják be az egyes technikákat, valamint praktikus tippeket olvashatunk a tervezéshez és a saját kötött minták elkészítéséhez.

A könyv ára 3.995,- Ft, megrendelheted a Cérnalányok Kézimunka Webáruházban.

Authors

Hasonló bejegyzések

*

 

Top
A nap terméke: Marjolein Bastin – Hortenzia

A nap terméke minden nap más és más termék, amelyet kedvezményes áron vásárolhatsz meg a Cérnalányok Kézimunka Webáruházban. A nap...

Close