Könyv a csipkekötésről

A csipkekötés sokak számára túl bonyolultnak tűnik ahhoz, hogy megpróbálkozzanak vele. Lynne Watterson könyvében 144 oldalon keresztül foglalkozik ezzel a szépséges technikával. Kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlom. Lapozzunk bele!

Csipkekötés

Csipkekötés

 

Az egyszerű, érthető leírásokkal és leszámolható ábrákkal lépésről lépésre követhetjük végig a kötés folyamatát. Megismerhetjük a különféle fonalakat és eszközöket, megtanulhatjuk, hogyan kell a szemeket felszedni, leláncolni, milyen a sima és fordított kötés, az összeillesztő varrat, vagy hogyan kell a különféle díszítőelemeket alkalmazni.

A csipkekötést négy nagy fejezetre tagoltuk: kisszemes csipkemintákra, sávos csipkemintákra, klasszikus csipkemintákra és csipkeszegélyekre. Ezeken belül az egyes leckék az alapvető technikai ismeretekkel kezdődnek, lépésről lépésre írják le a munkafolyamatot, és mindezt remek fotókkal szemléltetik.


csipkekotes1

A technikai ismertetéseket lélegzetelállítóan szép csipkeminták követik. Az egyes leckék végén a kezdők számára ideális feladatot jelentő babasapkától és sáltól a gyakorlottabbaknak szánt pompás vállkendőig egyszerű mintadarabok elkészítését ismertetjük.

csipkekotes2

A minták alig vagy egyáltalán nem igényelnek alakítást, így egyszerűen követhetők – próbálkozzunk hát a csipkekötéssel, és élvezzük, amint a kezünk közt egyre jobban kiteljesedik a szép minta.

A könyv ára 3.995,- Ft, megrendelheted a Cérnalányok Kézimunka Webáruházban.

Authors

Hasonló bejegyzések

*

 

Top
Napi tipp

A kézimunka ollódat ne használd másra, ne vágj vele körmöt, ne add kölcsön a gyereknek papírvágáshoz, mert tompul az éle,...

Close