Könyves toplista

Hat hete került az első könyv a Cérnalányok könyvespolcára. Izgatottan vártam a fogadtatást, és nagyon örülök, hogy tetszenek a vásárlóimnak a könyvek. Lesznek még újabbak, addig is megmutatom azt a 3 könyvet, amit a legtöbben rendeltetek.

A toplistát Lynne Watterson Csipkekötés című könyve vezeti. A könyv ideális választás azoknak, akik kacérkodnak a csipkekötéssel, ám túlságosan bonyolultnak tartják. Ebben a könyvben az egyszerű, érthető leírásokkal és leszámolható ábrákkal lépésről lépésre követhetjük végig a kötés folyamatát. A technikai ismertetéseket lélegzetelállítóan szép csipkeminták követik. Az egyes leckék végén a kezdők és haladók is találnak maguknak feladatot. A minták alig vagy egyáltalán nem igényelnek alakítást, így egyszerűen követhetők – próbálkozzunk hát a csipkekötéssel, és élvezzük, amint a kezünk közt egyre jobban kiteljesedik a szép minta.
330003

A második helyen Margaret Rowan Hímző- és varróöltések könyve végzett. A szerző 256 oldalon mutatja meg a hímző- és varróöltések elkészítésének menetét. Kiváló fázisfotók segítik az öltések begyakorlását. A könyvből ötleteket meríthetünk az elsajátított öltések alkalmazhatóságára, valamint egy mintagyűjteményt is kapunk témák szerinti csoportosításban. Akár ajándékba vesszük a könyvet, akár magunkat lepjük meg vele, az biztos, hogy minden alkotó ember örömét fogja lelni benne.

330000A harmadik legnépszerűbb könyv Sarah Keen Kötött vadállatok kötete. A könyv egy klassz cukiság gyűjtemény. 15 vadállat mintáját, és elkészítési útmutatóját találjuk meg a kötetben. A szerző praktikus tanácsokkal is ellát minket kezdve a fonalválasztástól, az összeállításon át egészen a kitömésig. Kisgyerekeknek egész állatkertet készíthetünk a könyv segítségével.

330004Az alkotó ember sajátja a kíváncsiság, és az, hogy mindig kész újat tanulni. Ehhez remek könyveket találsz a Cérnalányok Könyvespolcán.

Authors

*

 

Top
Beszéljünk róla: osztott hímző

Az osztott hímző - amelyre mulinéként is szoktak hivatkozni - szinte minden hímzés- illetve öltéstípushoz használható, legyen szó keresztszemezésről, tűfestésről...

Close