Sál Bravo Rainbow Colorból

A Bravo Rainbow Color Esprit árnyalatát választottam sálkötéshez. Ez a fonal a 2012/13-as őszi-téli szezon újdonságaként mutatkozott be. Különlegessége, hogy multikolor árnyalatú, kifejezetten sálak kötésére fejlesztett fonalcsalád. Ebben a szezonban nagy divat a körsál, szimpatikus, hogy mindezt egy gombolyagból köthetjük meg.

Régi könyveket lapozgatva találtam rá erre a mintára, a fekte-fehér képeken is látszott, hogy ez a minta él, hullámzik, szövet hatású.

Ezt a mintát köthetjük körsálnak és hosszú sálnak is. A hosszú sál formát választottam. (Van, aki köti már körsálnak is, ha kész, akkor lesz arról is kép.)

Hozzávaló: 1 gombolyag Bravo Rainbow Color

Kötőtű: 3-4 mm-es

Kezdés: szedjünk fel 40 szemet a tűre + 2 szemet szélszemnek. Az első hat sorban csak sima szemeket kötünk. A sálszél pöndörödésének elkereülése érdekében a szél szemet a sorok végén ne kössük le, hanem emeljük át úgy a másik tűre, úgy, hogy a szálat hátulról előrevesszük. A következő sorban simán lekötjük.

A minta:

A szélszem után a következőt kötjük:

1. sor: végig sima
2. – 4. sor: 3 sima + 5 fordított
5. sor: végig sima
6. – 8. sor: 4 fordított *3 sima + 5 fordított*, amíg a tűn 4 szem nem marad (+szélszem). Az utolsó négy szem lekötése: 3 sima + 1 fordított.

Az utolsó hat sorban csak sima szemeket kötünk.
h0204
Körsálnak a következőképpen kell megkötni ezt a mintát:

Szedjünk fel a kötőtűre 200 (vagy 300) szemet. A körbekötésnél arra kell figyelni, hogy a szemek egy irányba álljanak. Majd megkötjük a fenti mintát.

Jó munkát! 🙂 Ha kész van, küldjetek egy fotót.

Authors

Hasonló bejegyzések

*

 

Top
Sashay sálfonal

A sálfonalak töretlenül hódítanak, ma egy új márkát szeretnék a figyelmetekbe ajánlani.

Close